Hvor blir tiden av? (Cilejentii)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Hvor blir tiden av?

I går fant jeg en kalenderlapp med datoen 8 juli 2009.

Det var halvtårsdagen for ulykken min (8 januar 2009), og den første skikkelige "dagen" jeg hadde. Jeg var på det tidspunktet på Lassa Rehabilitering, som var den andre rehabiliteringen jeg var på, og også den siste før jeg kom tilbake til det vanlige livet. Jeg husker jeg reiv med meg lappen og tenkte at denne.. den må jeg ta vare på.

For meg er årsdager og i denne sammenheng halvtårsdager , noe spesielt. Jeg har to dager i året hvor jeg virkelig lar meg ha dårlige dager, å det er 8 januar, som er ulykkesdatoen, og 6 august, som er årsdagen for når tanten min døde. De dagene er avsatt til å gråte og være lei.  Når dagen er over går jeg tilbake til det vanlige og livet fortsetter.  Det høres kanksje veldig rart ut, men for meg fungerer det ihvertfall.

    Samtidig som jeg fant lappen fant jeg også alle avisutklippene jeg har som jeg har vært med i. Jeg og assistenten satt å bladde i de da det plutselig går opp for meg at er 3 år og 8 mnd siden ulykken nå!
Tiden går så utrolig fort, jeg kan virkelig ikke fatte å begripe at jeg har vært rullestolbruker i snart 4 år. Det føles bare helt absurd i hodet mitt. Jeg føler meg langt fra "Utlært" enda, faktisk langt fra lært i det hele tatt, om hvordan dette er. Man blir kanskje aldri det heller?

Vi la ut alle avisene og bladene på gulvet, og jeg vet ikke hva jeg skal tenke egentlig. Er dette for mye ? Sier jeg ja for lett? Burde jeg si ja, eller burde jeg si nei`?

Men så ser jeg over det og slår det fra meg. Mennesker lærer så lenge de lever. Jeg vet av erfaring at det er veldig mange som lurer på hvordan det er. Hvordan det er å sitte i rullestol, hvordan det er å ikke kunne gå, sitte å løpe. Og jeg gir dem svaret jeg, fordi jeg syns det er bedre at man spør  enn at man lurer. Jeg blir glad når noen spør meg om noe jeg.

På bildet under ser du noe av det jeg har vært med i, både Se & Hør , Det Nye, Trafikkoffrenes blad, Sunnmørsposten og Stavanger aftenblad. I tillegg til dette har det vært mye på internett, Utrykningspolitiet lagde videoen om meg for ikke så lenge siden (og sånn jeg har forstått det kommer det flere), og ikke minst Trygg Trafikk og at de bruker meg som talsperson noen ganger ( trafikk offrenes dag for eksempel).
Men bare tenk hvor viktig trafikken er, vi har den rundt oss hele tiden utendørs. Det er klart ulykker ikke kommer til å bli nok redusert, men litt er virkelig bedre enn ingenting. Om jeg har fått en person til å tenke seg om, så er det helt greit for meg.

 

 • 09.08.2012 kl.17:34
  Jeg vet det! Jeg ble operert for allerede 2 år siden! Det gikk fort! Fin blogg BTW! Se på vår? :D
  09.08.2012 kl.17:37
  Sender deg en klem jeg!!!
  09.08.2012 kl.17:56
  tiden flyr men er det ikke litt godt og å fåp det på avstand

  så mye du har vært med på. :-)

  jeg har dag 14.april den dagen det ble konkludert med at lammelsene ikke kunne reverseres og jeg skulle bli rullestolbruker. Den dagen har jeg fest og feirer og tuller. For meg er det viktig å gjøre noe koslig i kontrast til alt det vonde jeg føler på i forhold til det.

  så derfor har jeg hjulfest den dagen :-)
  09.08.2012 kl.18:39
  littespelid: skjønner. Jeg har svært få vonde dager utenom, så årsdagene er mine triste, noe som fungerer helt greit
  09.08.2012 kl.23:18
  jeg har også nesten aldri vonde dager. :-)

  ser det kan msitolkes. men jeg synest dne dagen er kjempe tung så isteden for å deppe så lager jeg fest for å av væpne det vonde.

  Men det er fint å ha sine tradisjoner

  :-) I dah fikk jeg håndsykkelen min det var kjempe digg.

  Anita

  19.08.2012 kl.14:31
  Jeg kjenner også på det vonde på slike "merkedager". Det er naturlig synes jeg, for plutselig har enda et år gått. Tiden bare går og jeg kjemper og står på, og plutselig blir man klar over hvor lang tid som faktisk har gått. Hvor lenge man har kjempet. 27.august er en av mine dager, da havnet jeg i rullestol, for snart 4 år siden. (nærmer seg nå).


  Skriv en ny kommentar

  hits