Jeg billig? Langt ifra! (Cilejentii)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Jeg billig? Langt ifra!

God kveld :)!

I dag var tanken tom, så jeg måtte inn på sykehuset for påfyll.
Med tanken mener jeg Baklofenpumpen jeg har i magen. Den gir meg medisin hele døgnet som gjør at musklene mine blir slappe slik at jeg ikke får spasmer. (ufrivilige muskelsammentrekninger)
Etter 6 uker må jeg inn på sykehuset for å fylle på igjen. Pumpen rommer 20 ml ,noe som tilsvarer en sum på rundt 4-5000 kroner hver gang. Jeg vet ikke hvor mye selve pumpen koster, men ifølge sykepleierene ligger det på rundt 100 000 kr. 

I tillegg til pumpen har jeg til sammen 50 cm med titan i forskjellige deler av kroppen, pluss en haug med skruer. Kirurgisk titan er svindyrt, så om vi legger det sammen med pumpen blir det en del penger. 

Jeg har fra starten prøvd å ha en viss oversikt på hvor mye ting rundt meg koster for å se hvor mye staten må ut med når en person blir skadet i trafikken . Jeg kan på ingen måte finne ut eksakt hvor mye  "jeg har kostet" , men jeg kan tenke meg det er snakk om mange millioner. Sykehusopphold, medisiner, rehabilitering, erstatning, hjelpemidler, hjemmesykepleie, assistenter , listen er evig lang.

Her hjemme har jeg en hel haug med hjelpemidler som koster mye mer enn man skulle tro.Under følger en liste over hva noen av mine hjelpemidler koster :

  • Elektrisk rullestol : 223.000
  • Sykkelfront til rullestol : 106.000
  • Ståbord: 40.000
  • Elektrisk hjelpemotor på manuell rullestol: 20.000( jeg har to)
  • Manuell rullestol : 20.000 ( jeg har to)
  • Personløfter : 8000
  • Dusj stol : 5000

Total sum : 462.000 kr

I tillegg kommer det mange småhjelpemidler som forflyttningsbrett, klyper, ekstra hjul , belter,  trykkavlastende madrasser, ramper, osv.

Som ryggmargsskadet og trafikkskadd får jeg også støtte til bil. Når de skal spesialtilpasse bil kjøper nav en helt ny bil som deretter blir helt strippet og bygd om på nytt slik hver bruker må ha det. Min bil kostet rundt 600.000 kr, og ombyggingen var omtrent like dyr.  Jeg fikk også dekket førerkortet.

 Det er nesten ikke til å tro at en brekt rygg kan koste staten så ufattelig mye penger. Jeg føler meg heldig som bor i Norge hvor man får såpass mye dekket når man først har vært så uheldig å bli handikappet. 

Jeg kan i det minste motbevise det om noen sier at jeg er billig, for her har du ei dame man kan kalle dyr i drift!

 

Bildet under er fra når jeg fikk førerkortet 25 juni i år.

 

 

 

 

 

 


 
  • Skriv en ny kommentar

    hits