Positivt rullende - Handikapnytt (Cilejentii)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Positivt rullende - Handikapnytt

I februar fikk jeg spørsmål om jeg ville skrive noe for  bladet Handikapnytt.
Jeg skreiv, fotograf kom å tok bilder, og for noen dager siden fikk jeg det ferdig på trykk hjem i postkassen :)

" I januar i år var det fem år siden jeg var så heldig at jeg ble lam. Jeg var med i en kraftig bilulykke som snudde opp ned på livet mitt. Nå lurer du nok på om jeg glemte en U når jeg skreiv heldig. For hvor passer  «heldig» inn når man plutselig ikke kan verken gå eller bruke kroppen slik man kunne før?

   Ingen kan sette seg inn i hvordan det er når kroppen plutselig finner ut at den skal streike, for å så finne ut at den ikke har noen planer om å komme tilbake i jobb. Det er naturligvis en vanskelig prosess der man er både sint , lei og ikke minst redd i starten.  I mitt tilfelle tok det heldigvis ikke lang tid før jeg aksepterte skaden og at det ikke var noe jeg kunne gjøre med det.
  Jeg skriver «heldig» fordi det har gjort meg til den  jeg er i dag, en mye bedre Cecilie enn det jeg var før. En av tingene som har hjulpet meg og som jeg bruker aktivt er selvironi. Det å kunne le av noe som føles som en håpløs situasjon kan løse verdensproblemer, det er jeg helt sikker på.
    Jeg har en ryggmargsskade som gjør at jeg ikke kjenner eller har bevegelse fra armhulene og ned. Du tenker kanskje at dette er kjipt, men da må du tenke på alle de fantastiske fordelene man får.
Personlig så har jeg aldri vært noe fan av sport, uansett hvilken type det er. På ungdomsskolen var jeg den som hadde mensen hver gang vi hadde gym bare for å kunne sitte istedenfor å bruke energi på å bevege på kroppen mer enn nødvendig. Nå har jeg verdens beste grunn til å være så lat som jeg ønsker uten at noen reagerer.   Av og til når jeg har vært litt for ivrig med rullestolen og dunket beina borti ett eller annet, priser jeg meg lykkelig over at jeg faktisk ikke kjenner det.
Jeg som veldig mange andre jenter er veldig glad i sko.  Derfor er det toppen av lykke når man kjøper sko vel vitende om at de kommer til å se like fine ut om 10 år.  Enda bedre er det når det er salg på sko og man får parkere nærmest inngangen på grunn av handikapbeviset i bilen.
    Med skaden fikk jeg også verdens tørreste humor, rett å slett helt «lame» som de sier i Stavanger.  
Er jeg i slaget vil de fleste være helt lamslått etter en samtale med meg. Finner jeg noe som har med lam å gjøre kan du være sikker på at jeg klarer å kommentere det på en måte. Ser du for eksempel en jente som sitter med et fenalår på fanget i butikken ,som smiler og peker på beina sine samtidig som hun sier « se, tre lamme lår!», så kan jeg nesten garantere at det er meg.

Jeg vil gjøre skaden min om til noe positivt, noe som er grunnen til at jeg de siste årene har stått frem, nei jeg mener, sitt?.hm, vi prøver igjen. Jeg har de siste årene hatt fåredrag, jeg mener, foredrag om ulykken og livet som rullestolbruker. På denne måten når jeg ut med et budskap og ikke minst viser jeg  at det ikke er så ille å være hjulbent. Jeg har lært  meg selv å kjenne på et helt annet plan enn jeg trodde var mulig , noe jeg er veldig takknemlig for.

Med dette takker jeg for meg og sier rull på, verden har mye å by på!


  • Ove Kristian

    06.05.2014 kl.09:25
    Stå på!


    Skriv en ny kommentar

    hits