Hvordan går det i Oslo? (Cilejentii)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Hvordan går det i Oslo?

 

Etter 6 lange år i Stavanger hadde jeg aldri trodd at det ville bli så enkelt å flytte fra byen.
Jeg så for meg det ene problemet etter det andre og gruet meg veldig for alt det nye. Nye mennesker, nytt hus,nye assistenter, nytt nabolag, ny by, og ikke minst nye sykehus og folk jeg skulle forholde meg til. Å dra fra alt det trygge var langt fra godt.

Så hvordan går det egentlig i den nye tilværelsen?

Huset  er fantastisk! Vi har en stor stue med peis og et tilhørende rom med glassdører(som brukes midlertidig som soverom).
Stort nytt kjøkken. Flott vaskerom som står i stil med kjøkkenet og et stort kjølerom som er ypperlig etter storshopping i Sverige.
Huset inneholder 2 bad, og ikke mindre enn 4 soverom. Vi har også to pittesmå rom i tillegg. Stor dobbelgarasje med bod, masse lagringsplass på loftet i huset, og en stor terrasse utenfor stuen. Best av alt har vi en fantastisk hage med både plommer, moreller, stikkelsbær, rips, blåbær og epler! Lekehytte har vi også.

Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valg av hus. Trappeheisen inne blir laget i utlandet as we speak, og er på plass innen en 6 ukers tid.
Ute blir det løfteplattform, men det må vi vente litt med. I mellomtiden har jeg Holmenkollen 2 i innkjørselen. Jeg trenger ikke akebrett, jeg har rullestolen og utforbakke når snøen kommer!I går kom de nye rampene inne og ute endelig på plass. Nå kan jeg enklere komme meg over kanter inne i huset, og lettere inn og ut av huset.

Nabolaget  er utrolig rolig til å være så nærme storbyen. Naboene er veldig hyggelige og har sagt flere ganger at det bare er å si ifra om vi trenger hjelp til noe. Bonusen må være at Leah har fått seg en lekebuddy som bor i gaten som er omtrent like gammel , og samme rase! Veldig greit å bare kunne lukke opp døren å la henne springe fra seg litt energi iblant, og i tillegg la henne sosialisere seg med andre hunder. Det er mange hunder her, men veldig lite katter. Rex har dermed et stor område han kan boltre seg på og sjefe over.
  Vi har kort avstand til det meste.  Både Kolbotn, Holmlia,Mortensrud og Ski har kjøpesenter med alt man kan tenke seg av butikker og ligger svært nært oss. På selve Bjørndal hvor vi bor har vi 2 nærbutikker, fotobutikk, trevarebutikk, Kebab og Pizza, gatekjøkken med mer.Det er også idrettsparker, barne og ungdomsskoler og mye mer.

 

Oslo  var ikke i min villeste fantasi når jeg har tenkt på hvor jeg skal leve livet. Når jeg først bestemte meg for å flytte var jeg livredd storbyen, trafikken , alle menneskene og alt som følger med. Jeg trodde aldri i verden at jeg skulle klare å komme meg rundt på egen hånd. Etter bare tre måneder her føler jeg meg trygg når jeg er ute å kjører alene. Jeg har klart å orientere meg såpass at jeg vet sånn ca hvor de forskjellige plassene er og er ikke lenger redd for å kjøre meg vill. Jeg trodde aldri at jeg kom til å bli vant med den travle trafikken, køene og det som følger med, men nå går det veldig fint!

Sykehusene var det jeg gruet meg mest til, men som også har overrasket meg mest. Jeg har blitt tatt veldig godt imot på både Rikshospitalet, Aker og Ullevål. På urologisk får jeg det akkurat som jeg vil og har mulighet til å få hjelp når som helst på døgnet på et eget akuttmottak de har. På rikshospitalet får jeg god hjelp når det kommer til påfylling av baklofenpumpen.  Rikshospitalet og Ullevål samarbeider rundt operasjonene som skal utføres om ubestemt tid. Alt i alt er jeg meget fornøyd og kan puste lettet ut nå når jeg vet at jeg alltid får den hjelpen jeg trenger.

Assistentene er endelig på plass og jeg gleder meg til opplæringen starter i neste uke. Endelig kan ting bli litt mer stabilt rundt meg. 5 jenter i alderen 19-25 er med i superteamet som skal jobbe for meg i tiden fremover.Jeg har en kamp med kommunen som ikke gir meg nok timer enda, men jeg skal nok få dem på gli.

Ting faller stadig mer på plass, men alt i alt har vi det veldig fint i ny by, nytt hus og endelig som samboere.Alt i alt går ting dermed veldig mye bedre enn vi kanskje hadde trodd, og har det veldig bra.

 


 • Minimee

  15.11.2014 kl.17:39
  Så utroligt godt og høre :)
  16.11.2014 kl.21:05
  Lykke til med alt det nye :-)


  Skriv en ny kommentar

  hits