Oppdatering fra sykehussengen (Cilejentii)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Oppdatering fra sykehussengen

Hei lesere :)

Sist onsdag ble jeg lagt inn på sykehuset for operasjon på torsdagen.

Jeg hadde gruet meg lenge, men roet meg heldigvis når jeg kom til sykehuset.

Jeg kom inn som nummer to den dagen, og ble operert rundt klokken 11. Legene kom inn dagen før for å tegne opp på magen min for å se hvor mye hud de skulle fjerne og ble egentlig enig i at de bare skulle ta en minibukplastikk. Det vil si at de tar bare den overflødige huden under navelen.

3 timer og 2 minutter lå jeg på operasjonsbordet. Jeg spurte anestesilegen før jeg sovnet hvor lenge jeg kom til å bli liggende på oppvåkning og fikk et ca tall på mellom 2-6 timer. Jeg er meg selv lik, så jeg våknet i superform og var på avdelingen allerede 45 minutter etterpå. Jeg våknet , løftet på dynen og sa «oj, jeg har blitt tynn!».Det var nesten merkelig hvor god i formen jeg var ! Legene kom og sa alt hadde gått veldig bra, men at de hadde tatt en større bukplastikk. Det innebærer at de har flyttet navelen min også. De tok så mye som nesten 900 gram hud! Jeg hadde dren nederst på såret og brokkbind over magen. Et stramt belte som skal skille ut sårvæske ut i drenet. Det eneste negative var at pumpen de egentlig skulle bytte som jeg har hatt i magen i 4-5 år, var ikke mulig å bytte. De tok dermed ut den gamle og satt meg på tabletter.

Men så kom fredag morgen og jeg var plutselig ikke så kvikk lenger. 06.30 var jeg fin i formen, men en halvtime senere begynte det å dale. Jeg var helt sikker på at det bare var fordi jeg måtte tømme tarmen fordi jeg ofte blir slik da, så vi prøvde å få meg over på en dostol. Det resulterte i at jeg svimte av for første gang i mitt liv, foran assistent, sykepleiere og leger. Jeg ble kastet tilbake i seng der de konstanterte at jeg hadde en blødning i magen etter operasjonen, og at jeg måtte opereres på nytt. Jeg fikk blodoverføring allerede på rommet jeg lå på, og med på operasjonen gikk det til sammen 7 poser blod. Det viste seg at jeg hadde 850 ml blod i buken. De satt også inn et dren i ryggraden min som gir meg samme medisin som pumpen jeg hadde i magen gjorde.

Det fikk heldigvis bra, men hadde det ikke vært for operasjon 2 hadde jeg nok kanskje vært hjemme nå. De første 3-4 dagene var jeg så høy på smertestillende at jeg ikke husker så mye annet enn bruddstykker. Jeg har blant annet vært ufyselig med et par sykepleiere som jeg har sagt unnskyld både 2 og 3 ganger til etter at jeg ble meg selv igjen.

I går dusjet jeg for første gang på en uke og fikk også se magen for første gang! Svimmelheten kom fort og det hele var litt surrealistisk, men magen ser veldig bra ut hittil ihvertfall.

Nå er planen å trappe ned på medisinen jeg får gjennom drenet i ryggen slik at jeg kan klare meg på bare tabletter i noen uker frem til magen har grodd nok til at jeg kan få ny baklofenpumpe. Det skal gjøres i løpet av de neste dagene. Deretter skal jeg tilbake på plastikkavdelingen for å bli frisk nok til å kunne dra hjem igjen i ukene før neste operasjon. Jeg blir bedre og bedre for hver dag som går!

Her på nevrokirurgisk er det samme sykepleierene og legene som går igjen, så nå har jeg fått et godt forhold til de fleste. Det blir mye latter og morro!

På bildene ser dere den gamle pumpen jeg hadde i magen, brokkbindet jeg hele tiden har rundt magen for å holde ting på plass, og CVK'en de har operert inn i skulderen min for å lettere kunne ta blodprøver, gi meg medisiner og væske om nødvendig :)


  • Anne

    29.05.2015 kl.22:44
    God bedring og held og lykke med det videre forløb.


    Skriv en ny kommentar

    hits