Sykehusblogging på 15 dagen (Cilejentii)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Sykehusblogging på 15 dagen

Nok et  blogginnlegg fra sykesengen på vei!

 

I dag har jeg vært her i 2 uker, og jeg tror helt ærlig at man kan bli miljøskadd av mindre.
Jeg er helt sikker på at sykehuset har brukt et malefirma der halvparten er fargeblind, for styggere farger skal man se lenge etter.. Man sier at gult er kult, men det skal jeg love dere det stemmer ikke.  Spygrønt og bæsjeoransj  er heller ikke innafor.
Når jeg kom til rommet på plastikkirurigisk hadde jeg samekunst på veggen. Når jeg kom tilbake på rommet en uke senere må de ha lest tankene mine, for det var heldigvis borte. Rommet består av et typisk 90 talls "nedtrekk" lampe med stygg lampeskjerm, en kasse tv type Grundig med en fjernkontroll med så store taster at jeg er ganske sikker på at det er ment for eldre mennesker med minus 10 på synet. I tillegg så er den så gammel at man må rulle på batteriene for at den skal fungere. Det er også en selvfølge at ikke alle rommene har hver sin, så den går på deling. Kanalene består mest at tyske kanaler med eldgamle programmer fra 1930 tallet, og for å ikke nevne ammekanalen som er svært populær blant de eldre karene på sykehuset. I taket har de takheis som ser så uttrygg ut at det ikke hadde blitt suksess å henge seg i den engang,

På nervrokirurgisk la jeg merke til noe lyseblå rare former i taket på flere av stedene jeg lå, men når jeg kom ned igjen på plastikkirurgisk så jeg at det var i taket over sengen her også. Og på gulvet,  og i gangene , egentlig overalt. Det er visst et Feng shui symbol, som skal gi ro og harmoni  i rommene. Det er en 3000 år gammel kinesisk tradisjon , så hvordan det havnet på et av de største sykehusene i landet må gudene vite. Det er forresten også høyst irriterende at det  henger en skrue over døren hvor det helt sikkert har vært en klokken gang i tiden, men som mangler nå.
Jeg har en 10 cm lang balkong på rommet også, som jeg ikke er helt sikker på hva jeg kan bruke til, eller om jeg kan kalle det balkong i det hele tatt,  Assistenten min brukte den til å lufte skoene sine her en dag, kanskje det er meningen? Ikke vet jeg.

Døren inn til rommet er så  tung at jeg ikke har sjans i havet til å få åpnet den på egen hånd, og sengen min bråker så mye at det høres ut som noen står under med sementbor når man tar den opp og ned.Det eneste positive jeg kan si om rommet er at gardinene faktisk er hvite og ikke så altfor ille!Jeg må ærlig talt si at det imponerer meg litt.
Det må selvfølgelig også nevnes at det ikke er INTERNETT her. Hvor mye mer krise det kan bli vet jeg helt ærlig ikke.  Jeg skaffet meg fort mobilt bredbånd, for jeg har ikke tenkt å ligge her å råtne bort uten å ha noe å se på i mellomtiden!.

Badet er ikke så ille da, for å nevne noe positivt.'Ellers består dagene mine av konstant vivalrus , spasmer som er så krafitge at jeg kunne lurt hvem som helst til å tro at jeg egentlig ikke er lam, nålestikking og en hel del væskeansamling i magen  som kirurgene mine later som de har kontroll på.
Og mat.Mat i store mengder.. Såpass mye mat at kirurgen min sa han aldri hadde sett ernæringsprøver gå så fort opp på så kort tid på noen før. På onsdag, min andre dag i rullestol på11 dager. Sjanglet jeg meg i halvsvime ned til mcdonalds,stappet i meg det jeg klarte, kom opp igjen og sovnet. Det var absolutt verdt det, til tross for at jeg ikke tror sykepleierne var helt enig. Staheten lenge leve.Jeg legger all skyld på mine to bestemødre som er langt verre enn meg (liker jeg å tro).
Forhåpentligvis får jeg snart dra hjem. Jeg må nok likevel belage meg på vivalrus og rullestolbondage i form av å måtte binde beina hver gang jeg sitter i den så jeg ikke spreller ihjel før neste operasjon om 4 uker. Spennende tider!

 • 05.06.2015 kl.00:09
  God bedring =) <3

  LM

  07.06.2015 kl.13:35
  Jeg lurer på hva du mener med 'samekunst'? Mener du bilder av reinsdyr eller noe? Jeg skjønner at du forsøker å være morsom, men for meg virker det bare som at du er uvitende og rasistisk. Jeg jobber i samiske områder, og blir alltid litt nysgjerrig (og ille berørt) når jeg ser hvor lite kunnskap folk har om samer og deres tradisjoner med kunst, også kalt duodji.
  10.06.2015 kl.21:12
  LM: Med samekunst mener jeg en meget amatørtegning av noe som ligner på 3 samer. Rasistisk er det da virkelig ikke.


  Skriv en ny kommentar

  hits