Cilejentii -
Forside Add meg Om meg Kontakt

En liten oppdatering :)

Tid for oppdatering! :)

Starten på <Livet i Oslo> , ble som dere har lest ikke så veldig hyggelig for meg.. Uansett hvordan hjemmesykepleien ser på det så er det et faktum at jeg ikke klarer meg uten hjelpen jeg har bedt om.
De står fortsatt på bakbeina og nekter å gi meg det jeg trenger, så jeg ble nødt til  å ordne noe selv. Et privat firma som har personlige assistenter ble løsningen. Istedenfor å ha BPA (brukerstyrt personlig assistent) har jeg nå PPA ( privat personlig assistent). Jeg er veldig fornøyd med hjelpen jeg har fått fra dem , men det er helt idiotisk at jeg må betale for noe så nødvendig som det å gå på do og dusje. Jeg er uansett veldig glad for at jeg bare har en person å forholde meg til , istedenfor de ørten personene som hadde kommet rekende inn døren fra hjemmesykepleien.

Den siste uken har vært både hektisk og rolig på samme tid. Det er utrolig mye som skal og må ordnes, både papirmessig og i huset. På fredag var vi på storhandling på Ikea, og satt deretter over 2 timer i kø på vei hjem igjen, en tur som vanligvis tar 20 minutter. Velkommen til Oslo sa du?

Glenn jobber på dagtid, så når han er borte prøver jeg å aktivisere meg så godt jeg kan. Fruktene og bærene i hagen har vært redningen. Eplekake og eplemos er litt av det som har blitt laget på kjøkkenet.

I morgen er første besøk på urologisk avdeling på Aker sykehus, et sted jeg kommer til  å være mye fremover!

 

Jeg kan selvfølgelig ikke dra på Ikea uten å gjøre dette :)

Fortsatt god søndag:)

 • Og her kommer første ..  ..innlegget i nytt hus :)

   

  Etter 8 timer bak rattet i går ( og med en meget misfornøyd katt som tydeligvis ikke hadde satt på planen at han skulle sitte 8 timer i bil), ankom vi endelig det nye huset.
  Bilen var mildt sagt stappfull med resten av det som var igjen i huset i Stavanger, men vi kom oss frem alle 3 (pluss katten) likevel.

  Etter å ha studert bilder  i mange måneder satt jeg endelig hjulene inn i huset for første gang i går kveld. Huset er stort og luftig, med mange rom og spennende løsninger.
  I stuen er det rundt 5-6 meter under taket, noe som gir en helt spesiell romfølelse. Mosaikkfliser går igjen på både badene , kjøkken og vaskerom. Vi har både et lite kjøleskap og et stort kjølerom.
  Vi har bibliotek ( som midlertidig fungerer som soverom ), og vi har en helt fantastisk hage med både moreller, to typer plommer, epler, rips, stikkelsbær og blåbær.
  I skrivende stund er assistentene ute på vift med bilen min for å hente en rampe som skal stå midlertidig utenfor slik at jeg kommer meg inn i huset. Det skal etter hvert graves og lages til skikkelig natursti, men det er noe som kommer til å ta langt tid. Dette gjelder heis opp til andre etasje også.
  Vi har fått gjort veldig mye i dag, så nå ser det (nesten) levelig ut her. Vi har en stor jobb foran oss, med rundt 100 bananesker som skal pakkes ut. Heldigvis tar det ikke like lang tid å pakke  en som det gjør å pakke ned.

  Jeg har satt meg i verdens beste Stressless (som jeg virkelig ikke fatter og begriper at jeg ikke bruker oftere) med utsikt over både stue (rot) og hage. Huset, ser bombet ut, men det tar sakte form!:)

   

  Enkelte ganger må man være kreativ. Søndag hentet en hyggelig mann sengene mine, så da måtte jeg ta til takke med to gamle madrasser og tre overmadrasser siste natten i huset :) I anledningen har jeg også på meg flotte strikkasokker som min kjære assistent, Kristina  strikket til meg :)

  Veldig fullstappet bil, men vi fikk plass til alt!

  Jeg kjenner at dette blir noen spennende og interessante dager. Begge assistentene linet seg opp foran sengen min i går. One big happy Family!

  Rex har funnet lykken på en gammel kjole som tydeligvis er veldig god å ligge på :)

  Rot, litt mer rot, og enda mer rot. Akkurat som det skal være !

   

  Og her sitter lille meg, i det store huset, mutters alene...Og nyter det!


 • Har kjøpt hus i Oslo! :D

  For et par dager siden fortalte jeg om planene om å flytte til Oslo, men at jeg ikke visste når det kom til å skje enda

  I dag godtok selgerene på dette flotte huset budet vårt, så nå er vi huseigere!

  Vi tar ikke over huset før i slutten av Juni, men da har vi ihvertfall noe å se frem til.

  Vi gleder oss, håper Oslo gleder seg like mye :D

   
 • Bilder av hagens blomster:)

  Da kommer bilder fra hagearbeidet i dag!

  Ble ikke ferdig og fikk heller ikke tatt bilder av alt, men her har dere litt av det, pluss mine " leke seg med kamera- bilder"

   

     Legger med et bilde av prinsen vår og:)
 • Flower power!

  Juni!

  Kan nesten ikke tro det jeg, hvor fort tiden går.
  Nå har det allerede vært noen uker der været har vært ganske fint, og helt uten regn . I dag tidlig våknet jeg derimot til dråper på vinduet og tenkte at det kunne vært litt greit med regn til hagen vår.
  Men regnet stoppet like fort som det kom og vi fikk enda en fin dag her i Stavanger.

  Vi brukte muligheten til å dra på Plantasjen å kjøpe inn alt vi trenger i hagen i sommer. Blomster i haugevis,  rake, saks, hageredskaper, blomsterjord og arbeidshansker ++.
  Nå er jeg veldig klar for morgendagen som skal tilbringes ute i frisk luft og med all verdens blomster!
  Det ble endel penger, men det er absolutt verdt det siden jeg kommer til å bruke mesteparten av tiden min ute i sommer.
  Vi merker hvor godt det er å ha bilen nå også! Vi fyllte opp bilen med alt vi hadde kjøpt og man kan mildt sagt si det duftet blomster lang vei!  Her ser dere forresten hvordan passasjersetet snur seg for at jeg skal kunne flytte meg over i det. Til stolen går det helt fint, tilbake er litt verre enda, men jeg blir bedre for hver gang!

   

     I går var vi forresten barnevakter i en liten time for en skjønn liten gutt på 3 år som ELSKER  Cars- filmene. Han hadde en hel sekk med biler med seg og lagde kø på stuegulvet vårt.
  Han elsker hunden og prøver så godt han kan å få henne til å høre på ham,. SITT, SIIIIIITTT!

  Får ikke lyst på unger i det hele tatt nei:P

   

  Nå skal jeg se på serier og bare kose meg resten av kvelden! Chris er hos venner av oss å maler hus, så da koser jeg meg litt alene hjemme i kveld.

   

  Håper dere får en koselig uke!

 • Solrik søndag i hagen

  I dag våknet vi til strålende sol her i Stavanger, så vi har rett å slett vært i hagen i hele dag!

  De som bodde her før satt igjen en gressklipper, så Chris kjøpte bensin til den og fikk jobben gjort.
  De to faste assistentene mine skal dra hjem igjen til Sverige for godt rundt 1 juni, så jeg har sagt vi skal ha grillfest hele gjengen før de drar, så da var det på tide å vaske grillen vi har i hagen. De har ikke vært så veldig flinke til å ta vare på den de som bodde her før, så jeg har vasket å skrubbet , og er fortsatt ikke ferdig. Noen av dere kan gjerne fortelle meg hvordan jeg får bort dette enklest mulig?:

   

  Det er en slags blanding av rust og fastbrent fett tror jeg, og som dere ser har jeg klart å skrubbet vekk noe av det. Jeg må nok til med skrubbing uansett hva jeg gjør, men kanksje dere har tips på hva som kan løse det opp litt før jeg starter? Jeg er fast bestemt på å gjøre det nå!

  I hagen har vi også en kasse med jordbær som de gamle eierne satt igjen, som jeg har gjort til mitt prosjekt å få i orden til sommeren. Det var hvite stener der som ikke var så hvite lenger, så jeg tok dem ut av kassen og har brukt dagen på å vaske dem, så nå er de hvite å fine igjen og klar til bruk!

  Når vi flyttet inn var det et slags vedskjul utenfor på terassen, med en stygg presenning forran som Chris fjernet ganske raskt.Problemet var at nabohuset står vegg i vegg med oss, og er hvitt, så det var kjempe skittent der når vi hadde tatt det vekk. Dette har Chris fått vasket i dag og det ser vanvittig mye bedre ut!

  I går skulle Leah ut på tur med assistenten min, og klarte å rive av seg ene kloen på fremfoten sin på rampe trappen. Det gjør nok litt vondt, men det går greit å gå på den så lenge det ikke er noe bandasje på, men det må det jo være så hun hopper rundt på tre ben her. Like fornøyd da, blir bare litt fortere sliten når man må hoppe ! Hun har lagt så lang hun er i solen i hagen i hele dagen å bare nytt livet. Rex har fått seg kompiser, nabokattene!

   

  I går var jeg forresten i utdrikningslag til min kjære vennine Sabina som gifter seg på Lørdag! Chris var i utdrikningslaget til den kommende mannen hennes, så vi hadde en veldig koselig dag hver for oss i går. Hipp hipp, bryllup neste helg!

   

  Go søndag<3

   

  Minner igjen om den facebooktingen jeg..Tror jeg lar linken ligge nederst på alle innleggene mine fra nå av. Dere er jo bare 37 stk jo!:(

  http://www.facebook.com/pages/What-doesnt-kill-you-makes-you-stronger/208758259209536

 • Flower power!

  Go lørdag!

  Jeg sitter godt plantet i sengen min med vond mage , vond rumpe, vond blære, vonde skuldre, men med et stort smil likevel!
  I dag skulle ikke noe få ødelegge dagen min, uansett smerter, så jeg har gjort noe av det jeg koser meg mest med. Blomster!.
  I går kjøpte vi blomster til å ha utenfor huset, og jeg gledet meg til å plante dem. 

  Jeg elsker blomster. Det sto faktisk mellom blomsterdekoratør og kokk når jeg skulle velge linje til videregående!(jeg valgte kokk for dere som ikke visste det, og gikk hele TO månder på hotell og næring i mine "yngre" dager.) 

  I dag har jeg plantet i potter,hengekurver, potter på veggen, og treblomsterbed som vi har på både fremsiden og baksiden.
  Kjempekjekt! Enda kjekkere var at vi hadde både Leah og Rex med oss ut. Rex, katten, fikk komme ut for første gang alene i går, så det er veldig stas. Han må bare skjønne at det er greit nok å komme seg opp i treet, men det er ikke så lett å komme seg ned igjen. Jaggu godt katter har 9 liv!  

      I går var jeg på forestilling med Trygg trafikk igjen. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, hvordan opplegget var eller noe , bare hvor jeg skulle møte. Så vi reiste dit, jeg , Chris og ene assistenten min!
  Denne gangen var det på Madlaleiren her i stavanger. Jeg kan nesten ikke forklare følelsen av å sitte der oppe å prate. Det er så herlig! Det gir meg så utrolig mye. Det gir meg akkurat den avstanden jeg trenger fra ulykken. Jeg trodde ikke at de gutta der(og de kanskje..10 jentene?) kom til å reagere spesielt, men det var faktisk flere der som gråt enn på ungdom og videregående skole!

  Jeg hadde forestillingen med to fra politiet som jeg har møtt mange ganger før. I starten sa politimannen at han skulle spørre de noen spørsmål, og de som svarte ja, skulle reise seg.

  Noen av spørsmålene var :

  • Har du noen gang vært med i en bilulykke?
   - Halvparten reiste seg
  • Har du noen gang vært i en bilulykke hvor noen ble alvorlig skadet?
   - litt  mindre enn forrige reiste seg, men nesten like mange
  • Har du noen gang kjørt for fort
   - så å si alle reiste seg

   

  Osv osv.. Jeg satt der å tenkte wow... dette er intenst. Det sitter 400 personer i salen, forholdsvis unge, og nesten alle har vært borti ett eller annet sånt.

  På slutten ble de to første radene bedt om å reise seg. Dette var hvor mange ungdommer som dør i trafikken hvert år. Deretter skulle de 10 første radene reise seg, og det tilsvarte alle som dør i trafikken hvert år. Ganske rart å sitte på en scene å se det på den måten..

   
    Blomster!<3

  Fortsatt god lørdag!:)


   
 • hits