Cilejentii -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Not really, just lazy!

 

For noen dager siden fikk jeg pakke i posten! Innholdet besto av to gensere og et klistremerke til bilen.

Jeg er meget fornøyd med klistremerket etter å ha fått det på bilen, hva syns du :D ? Jeg er ikke særlig fan av sånt på biler og sverget at jeg ikke skulle ha noe på bilen, men her kunne jeg faktisk ikke dy meg.
Det er ca 15x15 stort, og heldigvis svart slik at det egentlig ikke er veldig synlig.  Likevel kult for de som vil legge merke til det!

Den ene genseren ser du på bildet under. På den andre er det samme rullestolsymbolet , men med teksten  : Are you staring because you think I'm sexy?

Jeg er vanligvis ikke sånn som annonserer så veldig mye at jeg er handikappet,  spesielt ikke på denne måten, men i disse tilfellene er det bare morsomt.
 • Raseparade :)

  For litt over en uke siden var jeg hos dyrlegen med Leah som hadde fått øyebetennelse.  De opplyste om at de skulle ha nyåpning av klinikken snart som vi var hjertelig velkommen til.
  I helgen har jeg hatt besøk av kjæresten,  så han ble med på nyåpningen som var på lørdag. Vi fikk se agility hundeshow, sett litt rundt på klinikken, og ikke minst var vi med på raseparade! Det vil si jeg fikk vise frem Leah som eneste golden retriever med riktig farge. Kan tro matmor var stolt av henne!

     Forrige uke var jeg hos legen for å få en eller annen form for smertelindring. Nå er det kommet til et punkt der jeg ikke takler smerten lenger, så noe måtte gjøres.
  Jeg fikk resept på smerteplaster som skal skiftes en gang i uken. Jeg har ikke brukt verken smertestillende eller annen type medisin på mange år, så når plasteret kom på tok det ikke lang tid før jeg både følte meg og oppførte meg som om jeg var dopet . Det tok noen dager før det gikk over, å på de dagene var jeg helt borte  i hodet. Nå har det heldigvis gått over og jeg føler meg normal igjen. Den gode nyheten er at plasteret fungerer og at jeg nesten ikke har hatt vondt på over en uke! Endelig noe som fungerer mot smertene.!

  I morgen starter en ny uke,så vi får se hva den bringer :) Ha en flott kveld videre kjære lesere :)!

 • Leah har vært hos dyrlegen

  Min kjære søte snille og verdens beste lille Leah har alltid vært en spesiell hund. Ikke bare fordi hun er som hun er og fordi hun har en helt unik personlighet, men også fordi hun har og har hatt sitt å slite med.

  Leah er en såkalt allergiker hund. Helt siden hun var liten har hun hatt mye hun har slitt med. Det begynte med mageproblemer, deretter øyebetennelser, ørebetennelser og hudinfeksjoner.
  Hun er veldig skjør og det skal lite til før hun blir "syk". Når hun er i "barnehagen"(doggy day care) to dager i uken må hun helst ha på seg et regntrekk slik at huden hennes ikke blir for våt. Om den blir våt kan hun store svarte skorper på ryggen som ikke ser bra ut. Hun får veldig lett både øre og øyeinfeksjoner. Hun var den største i et kull på 10 valper og kom til verden med både bollemage og et søtt lite underbitt.
  I dag har vi vært hos dyrlegen, noe Leah var langt fra fornøyd med. Når vi er der forvandles hun til verdens største baby og søker nærkontakt med flokken (meg). Når hun var liten brukte hun å stå med forlabbene på fotbrettet mitt og med hodet i fanget mitt. Når hun er hos dyrlegen er det rett opp på fotbrettet igjen til min store fornøyelse.

  I dag var det behandling av øyeinfeksjon og kloklipping som sto på planen. Kloklippingen forvandlet henne til en kengru med adhd og vi måtte være hele fire personer for å holde henne fast.
  En ting er ihvertfall sikkert, dyrlegen er IKKE gøy!

  Neste lørdag skal de ha dyrenes dag på Stavanger smådyrklinikk.  Der skal de blant annet vise frem forskjellige raser , så de spurte om jeg ville komme for å vise frem Leah. Det er sjelden man ser ekte Golden Retrievere, ( de fleste er hvite)så de ville veldig gjerne ha henne med. Det blir spennende å ta henne med dit og vise henne frem! :)

   

   
 • Konsert og kos i hovedstaden

  Hei hopp :)

   

  Torsdag morgen kjørte jeg med assistent til hovedstaden igjen, bare to uker siden sist Denne gangen var det fordi min kjære bestevenn Øyvind og bandet han spiller i, Glory Days ,skulle ha  konsert på lørdagskvelden! John Dee i Oslo ble fylt med 80 talls musikk til glede for alle som var til stede. Ta en titt innom facebooksiden deres her : Glory days
  Det ikke alltid like kjekt når gode venner bor langt unna, så det var utrolig godt å se ham selv om det ikke var så lenge. You don't know how much you mean to me boy <3 

  Jeg fikk også tid til å møte litt familie, samt at jeg hadde en time på sykehuset som var grei å få med seg.  I går kom vi tilbake til Stavanger etter 8 timers kjøring. Neste gang jeg skal ut på tur er det Kongsberg som står for tur, noe jeg gleder meg veldig til!

  Jeg er ikke sikker på om Oslo liker meg eller omvendt enda, men under ser dere bilder av en vellykket kveld i hovedstaden.
  Jeg og min kjære var på konsert, jeg fant parkeringsplass og alt i alt var det veldig hyggelig! :)
   Når jeg kom hjem var det fult kaos i gaten min. Skifting av vannrør er både kostbart og tidskrevende, for å ikke snakke om rotete og høylydt.
  Veldig typisk rett før man skal selge huset...   Håper alle har hatt en fin helg og får en fantastisk uke! :)

 • Hvordan er det å være personlig assistent? Bilder

  ¨

  Har du noen gang lurt på hvordan det er å være personlig assistent?

  Jeg har de siste tre årene hatt 15 jenter som har jobbet som personlige assistenter for meg. Noen har bare vært noen måneder, og den lengste har vært hos meg i 1,5 år nå.
  Jeg har fått et spesielt forhold til hver enkelt av dem, men først og fremst er jeg arbeidslederen deres. Selv om vi er veldig gode venner er det jeg som setter opp når de skal jobbe, hva de skal gjøre og hvordan det skal gjøres. Jeg har fått utdelt et timeantall av kommunen, som jeg deler ut på assistentene ut i fra når jeg trenger dem.
  Det å være assistent er gøy, inspirerende, gir deg muligheter og ikke minst en erfaring og opplevelse du ikke får andre steder. Men det er også veldig krevende å være assistent da jobben krever at du er veldig fleksibel, ærlig, pålitelig og at du klarer å forholde deg til hva som skal gjøres, når jeg sier at det skal gjøres.

  Akkurat nå har jeg 6 fantastiske jenter som er ansatt for å hjelpe meg gjøre de tingene jeg ikke klarer lenger. Hver enkelt av dem er unik og jeg setter uendelig pris på dem og hva de gjør for meg. De får betalt for å gjøre jobben, men de stiller opp på en sånn utrolig måte at jeg aldri kan få vist nok hvor takknemlig jeg er. Snart flytter jeg og må etterhvert få nye assistenter. Det kommer til å være uendelig trist å dra fra gjengen, for jeg har blitt oppriktig glad i hver enkelt.

  Under finner du bilder fra de siste 3 årene. Bildene viser assistentene mine i sving, Om du har vurdert å bli assistent noen gang så anbefaler jeg deg å prøve, - du kommer ikke til å angre!

   

  Bildet viser Kristina som er med på søppelfyllingen for å kaste et helt lass av ting som vi har sortert i huset.
  Denne jenta har alltid et smil på lur! 

  Hanna panter flasker , like a pro!..

   

  Bilen må ha Diesel, Kristina tar oppgaven på strak arm

  Her har Siri gjort t dumt valg og blitt med meg på reise til Hovedstaden. Er ikke helt sikker på om hun visste hvor glad jeg er i å shoppe !

  Hanna tømmer bilen for søppel på søppelfyllingen.

  Hver dag må assistentene manøvrere denne mens jeg henger å dingler i den, da er det nesten en selvfølge at de må prøve å se hvordan det føles! 
  Hun truet med at hun bare kunne bli hengendes er siden det var så behagelig.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

  Kristina og Leah nyter utsikten på Solastranden 

  Elisabeth var min aller første assistent og var med meg på de verste utfordringene mine. Også den første svensken!
  Her lager vi pepperkakehus til julen 2011           

  Linda, min tredje svenske. Her koser vi oss i solen i hagen 

  Kristina er den som er hos meg mest, og er en av de yngste jeg har med sine 19 år. Av og til lurer jeg på hvordan 
  hun holder ut med meg, men på magisk vis klarer hun det utmerket! 

  Her fra Julebordet i fjor. Kristina prøver rullestol, ikke hennes sterke side!

  Hanna, meg, Hedvig som er min 4 svenske, og Lene, som jobbet for meg i nesten et år. Også fra julebordet i fjor. 
  Kan tro vi hadde det morsomt! 

  Dette bildet er tatt sommeren 2012 , noen måneder etter at huset ble flyttet inn i. VI hadde grillfest og avskjedsfest for 2 av svenskene mine, 
  og velkommen til Linda som akkurat hadde begynt i jobben. 

  På bildet ser du Lene, som hadde sin siste dag på jobb. Ingen har sagt man ikke kan ha det gøy selv om man er på jobb!

   

  Assistentene er en stor del av livet og hverdagen min, og jeg kunne virkelig ikke klart meg uten dem.
  Det er like trist hver gang noen slutter, men jeg vet at jeg vil få det fint med nestemann som begynner også.
  Om dere har mulighet til å søke på en assistentstilling en gang så anbefaler jeg dere å gjøre det, det er en  sjanse til å få
  en  unik og meningsfylt jobb!

   

   

   

 • Sykling med rullestol !

  I 2009 ble det bestemt at jeg skulle få en såkalt <sykkelfront> . Det sier seg selv at man ikke kan sykle på normal måte når beina streiker, så da må man være fantasifull og finne løsninger.
  Derfor har de laget en sykkelfront, som rett å slett består av en stang med et hjul på, to stenger som festes på rullestolen og som også løfter de små hjulene på rullestolen fra bakken. Måten man kommer seg frem på er at man bruker armene til å trø med . Pedalene sitter øverst på stangen. Den har også hjelpemotor for de som sliter med armstyrke, slik som meg.

   

  Jeg fikk prøve ut en slik sykkel i 2009 og fikk den kort tid etterpå. Dessverre har den så å si ikke blitt brukt på grunn av plassmangel. I dag ble den tatt frem og prøvd ut, dog uten motor fordi det er kluss med laderen.

  Bildene under viser utprøvingen i 2009, (når jeg var betraktelig mye større, jeg kan nesten ikke tro det selv når jeg ser bildene!), Det siste bildet er fra i dag..


   

  Fra i dag, 5 år senere:
 • Intervjuet av Nettavisen

  I går ringte det en journalist fra Nettavisen og spurte om han fikk intervjue meg om mobilbruk i trafikken, noe jeg sa ja til.
  Saken kan du lese her :

   http://www.side2.no/aktuelt/mobilbruk-i-trafikken-gjorde-henne-lam/5702581.html • hits