Cilejentii -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Hotell, TV2 og operasjon

Hei lesere :)

 

Nå blir det veldig lenge mellom hvert innlegg, rett å slett fordi kroppen er i så dårlig form at jeg ikke orker.
En liten oppdatering fra de siste måndene skal dere likevel få.

15 Juni ble jeg skrevet ut fra sykehuset etter en måned med tre operasjoner. Planen var at jeg skulle få ny baklofenpumpe i magen innen Juni, men slik ble det dessverre ikke. Jeg gikk derfor på medisiner som ikke gjorde det forsvarlig for meg å kjøre bil , for å kunne minske spasmene så mye som mulig i mellomtiden. Det har vært en ekte kamp mot kroppen siden jeg ble skrevet ut, der jeg nesten ikke har fått gjort noe annet enn å ligge i sengen. Jeg har bare så vidt klart å snu meg selv og jeg har vært helt avhengig av hjelp til det meste.
Heldigvis har jeg mange fantastiske mennesker i livet mitt som har hjulet til med å passe på Leah, så hun har hatt det fantastisk med både skogsturer , båtturer , hytteturer og ikke minst mye kos. Forrige uke dro jeg med meg en assistent til et hotell i noen dager bare for å komme bort fra huset og sengen litt. For å kunne komme meg opp i stolen og for å gjøre litt annet enn ingenting. Vi hadde en fantastisk uke med nydelig vær, og jeg virkelig storkoste meg og fikk samlet litt krefter.Mandag denne uken sjekket vi ut fra hotellet tidlig morgen og dro rett til sykehuset hvor jeg ble lagt inn for operasjon dagen etter. Pumpen skulle endelig på plass omtrent akkurat to måneder etter at den ble tatt ut! Operasjonen ble utsatt til onsdagen , men jeg tok det ikke så tungt. Operasjonen gikk veldig fint og kirurgen virket fornøyd. Han åpnet både ryggen og magen for å få på plass pumpen  og i samme slengen fikset han det gamle arret mitt i ryggen som denne gangen ble åpnet for 4 gang og derfor ikke så veldig pent ut.De to første dagene sov jeg for det meste, både fordi jeg hadde vært gjennom operasjon og narkose, men også fordi dosen i pumpen var litt for høy i starten.Vi justerte den ned et par ganger før vi sa oss fornøyd, men det bruker å være en lang prosess så vi får se hvordan kroppen tilpasser seg dosen og pumpen etterhvert. Før var dosen min 1400 mikrogram, altså 1,4 mg i døgnet. Nå har jeg 500 mikrogram som er under halvparten av hva jeg har hatt de siste tre årene. Pumpen har med andre ord ikke fungert optimalt før, for jeg har til tross for høy dose hatt mye spasmer. Nå har jeg ikke hatt en eneste spasme siden pumpen ble satt inn.  Den gamle pumpen rommet 20 ml , mens den nye rommer 40, som sammen med nedsatt dose vil si at jeg nå går fra å fylle en gang i måneden til 2-3 ganger i året. Neste gang er ikke før i desember om dosen holder seg lik! Det er en utrolig lettelse. Pumpen er større og ligger på motsatt side fra hva den gjorde før , men ut i fra forholdene så har jeg lite vondt og det ser ut som den kommer til å tilpasse seg fint. Det er utrolig befriende å endelig ha kontroll på sin egen kropp igjen! Nå må jeg lære meg å gjøre ting annerledes i og med at jeg de siste årene har kunnet kontrollere spasmene såpass at jeg har kunnet brukt dem i forbindelse med forflyttningn og påkledning.

På bildet over ser dere både bukplastikkarret og hvor pumpen er plassert nå. Man kan tydelig se atdet ligger noe under huden.

I går kom jeg hjem igjen og det går greit så langt, så da håper jeg at kroppen er snill med meg frem til neste og siste operasjon rundt september en gang. Jeg er ufattelig glad for at jeg har kommet så langt, men gruer meg veldig til siste operasjon som vil gi meg urostomi og colostomi. Likevel er det en blandet følelse rundt det fordi det kommer til å endre livet mitt så drastisk på en god måte at jeg ikke klarer annet enn å se positivt på det. Frem til det skal jeg ha besøk i begynnelsen av august og i slutten skal jeg og en assistent til Bergen for å være med NHFU på funkisdagen!  Jeg har ikke tenkt å la meg stoppe av kroppen , såpass sta er og vil jeg alltid være!:)

 

Når jeg var på hotell foll jeg også telefon fra TV2 som ville intervjue meg angående ulykken. Klippet finner du her :

http://www.tv2.no/2015/07/18/nyheter/trafikkdod/trafikk/7170064
  • hits